Hegtetoválás.

Rengetegszer boncolgattam már ezt a sokak szerint kényes témát. Van, aki számára normális, hogy az ember bőrébe mintákat, ábrákat és egyebeket vágnak, a másik véglet szerint viszont erkölcstelen és egyáltalán nem méltó rá a testünk, hogy ily módon változtassunk rajta.

Kezdjük azzal, hogy mindenféle modifikációt imádok, ha a munka igényes, dekoratív és nem divatból készült. Ki nem állhatom azokat, akik mások / a többi ember hatására döntenek úgy, hogy valamilyen módon fogják díszíteni magukat, legyen az egy piercing vagy bármiféle tetoválás.

A hegtetoválásnak is több fajtája létezik: cutting, azaz mikor a bőrt vágják vagy nyúzzák, a másik pedig a branding, vagyis a mintát elektromos árammal vagy egyéb izzó eszközzel égetik (ez nem jár vérzéssel). Figyelem! Az nem számít cuttingnak, ha mondjuk órán unatkozol és körzővel belevésed a kezedbe a barátod nevét ! : D

Több alkalommal készítettem magamra vágatokat, nagy részük mai napig látszik, egyet a napokban újítottam fel, a többinek majd a közeljövőben esek neki. Van egy konkrét elképzelésem, milyen motívumokat, ábrákat szeretnék magamravarratni/vágatni, ezekkel természetesen várni fogok mindaddig, amíg tényleg tudatosul bennem az elhatározás (megj.:évek). Nemsokára új ábrával fogok gazdagodni, egy ismerősöm elkezdett a test ilyen módon való díszítésével foglalkozni és vállalta, hogy megkínoz : ] . Remélem igazán szép alkotás születik majd belőle!

2 responses to “Hegtetoválás.

  1. Igenis 2011/03/12 11:58

    Szépnek szép, jónak jó. De arra nem gondoltál, hogy ha ezt a 10-20-30 évvel későbbi Viktóriának címzed, rajta ugyanúgy meglesznek ezek a sebhelyek? Talán mikor már férjed, gyereked lesz? (Ha tervezel hasonlót) Látni szeretnéd a saját gyerekedeiden is a friss vágásokat, amiket FÁJDALOM árán szerzett meg, ahogy TE is? A tetoválással nincs semmi baj, de akkor olyat válassz, amit le tudsz szedni. Fájdalmasan, de le… hogy a 10-20-30 évvel későbbi Viktória ne bánja meg. Mert hidd el nekem, máshogy fogod szemlélni a világot… és a hegeket a testeden. Vagy majd 80 éves nagyi korodban a bridzsklubban te leszel a legkeményebb nyugdíjas? :D Nem bántás, esküszöm, minden negatív szándék nélkül írtam. Inkább féltő érzésekkel. Az Eötvös kritikáddal meg nagyonis egyet értek.

    • sophieinfection 2011/03/12 16:30

      Tisztában vagyok vele, hogy maradandóak lesznek. Tudom, hogy meg fognak maradni örök életemre, még ráncos nyugdíjasként is azokat fogom nézegetni : ] Egy-egy változtatást 1-2-3 év átgondolás előz meg (eddig így volt, legalábbis), ez a mostani…hm. Tudtam, hogy akarok egy rózsát. A története hosszú, nem szeretném itt közzé tenni, de ha gondolod keress meg egyik szünetben : ] Szeretném a jövőben megjeleníteni magamon (jövőben: jó pár év múlva) életem egy-egy szakaszát. Gyerekeimet nem erre fogom nevelni és nem az lesz a cél, hogy engem majmoljanak, őket csupán toleranciára szeretném majd nevelni (persze ha lesznek). Azért nem rendes tetoválást szeretnék, mert azt rengeteg stílusban lehet készíteni és azt az elképzelésemet biztosan befolyásolná a jelenlegi ízlésem, ezt pedig nem szeretném, nem lenne olyan időtálló. (Hazudom, tervezek/zünk tetoválást BFemmel, de annak is hosszú a története ) Köszönöm az egyetértést! : ]

Hozzászólás